"Ik kan echt zeggen dat het systeem optimaal werkt!"

"Ik kan echt zeggen dat het systeem optimaal werkt!"<br />

Helmer BV is gespecialiseerd in opslag en verpakken van verse producten en gevestigd op het International Agro Business Centre in Breda. Duurzaamheid is voor hen een belangrijke factor binnen de bedrijfsvoering. Voor Roks Installatietechniek dus de uitdaging om hieraan bij te dragen met een slim systeem om energiebesparing te realiseren. Een terugblik op dit project.

Aan het woord Jan Oprins, mede-eigenaar van bij Roks Installatietechniek en projectleider voor dit project.

Hoe zijn jullie bij Helmer BV terecht gekomen?

Helmer is al een hele lange tijd een goede relatie van ons. Dus toen bleek dat zij al langere tijd op zoek waren naar een oplossing om op een efficiënte manier de warmte uit het koelsysteem te hergebruiken, zijn we samen aan de slag gegaan.

Hoe hebben jullie dit project aangepakt?

Dit project was een behoorlijk uitdaging. Er is over deze systemen nog zo weinig bekend, dat je niet met kengetallen kunt werken en dus zelf op zoek moet naar de efficiëntste manier om het te realiseren. We hebben dan ook samengewerkt in een bouwteam met Wim Bliek van Helmer en Ben van Dam van KTI Koeltechniek waarbij iedereen zijn eigen specifieke taken heeft.

We hebben eerst gekeken wat er nu continu aan vermogen verloren gaat. In dit geval bleek dat als alle vijf koelmachines volledig draaien, er 5 keer 75 kW verloren gaat, wat neerkomt op dat er dus al jarenlang 375 kW vernietigd wordt. Natuurlijk hebben we er rekening mee gehouden dat niet altijd alle koelsystemen tegelijk draaien, dus hebben we bepaald dat 80% van dat vermogen de maximale gelijktijdigheid is.

Vervolgens heeft KTI Koeltechniek gezorgd voor plaatwisselaars vanaf de compressoren naar de verdampers op het dak. Door die verdampers te plaatsen is de mogelijkheid gecreëerd om de warmte die daar vrijkomt in het koelproces te bufferen in een groot buffervat. Hierdoor ontstaan twee energiestromen. Enerzijds kunnen we vanuit het buffervat de radiatoren in de kantoren verwarmen. Anderzijds kunnen we de lage temperatuursystemen in de plafonds volledig verwarmen met de restwarmte die vrijkomt uit het koelproces. Een mooi voorbeeld van duurzame energiewinning.

En doordat je constant aan het zoeken bent naar de optimale efficiëntie zit je eigenlijk in een soort experimentele fase. Interessant, want zo blijf je als bedrijf bijleren en verbeteren. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat je flexibel moet zijn. Zo kwamen we er in de aansluitfase achter dat iets nog efficiënter kon, dus dan pas je dat direct aan. Het is een continu verbeteringsproces waar je mee bezig bent.

Daarnaast zijn er energiezuinige pompen geplaatst. Het aanwezige CV systeem was op zich goed, maar liep wel op propaan waardoor het nogal een kostbare oplossing is. Ook waren er grote verouderde industriële pompen op wisselstroom, welke we nu vervangen hebben voor energiezuinige frequentie gestuurde pompen. Een slimme investering waarbij de terugverdientijd van de pompen zelf slechts 2 jaar is, maar met het leidingwerk dat door de pompen met incourante maten vervangen moest worden in totaal 3,2 jaar.

Wat vind je van het eindresultaat?

Zowel wij als de klant zijn er ontzettend tevreden over. We hebben werkelijk alles goed bemeterd waardoor we heel goed kunnen zien wat we er uit halen en hoe we de energie kunnen verdelen over de verwarming van de kantoren en het lage temperatuursysteem. Ik kan dus echt zeggen dat het systeem optimaal werkt.

Hoe ging de samenwerking?

Een hele prettige samenwerking. Zoals gezegd, je moet het ook zien als een soort bouwteam verband waarbij je door te brainstormen probeert tot nieuwe oplossingen te komen die nog efficiënter zijn. Je hebt hier te maken met een installatie waar nog zoveel onbekend over is, waardoor je juist door een goede samenwerking tot dit soort mooie eindresultaten kunt komen.

Hebben jullie vaker dit soort duurzame projecten?

Ja, steeds vaker. Op zich logisch, want juist bij veel productiebedrijven is een hoop rendement te behalen. Het is de uitdaging om bij bedrijven die werken met koude en warmtestromen om de energie die je toevoegt aan een productieproces aan de achterzijde weer terug te halen en opnieuw in te zetten. En Helmer is een uitstekend voorbeeld hoeveel rendement je eruit kunt halen.

Welke staan er op de planning?

Een mooi project waar we mee bezig zijn is een palletkachel installatie bij een agrariër in Wernhout. Deze kachels werken op geperst houtafval en kunnen een energiebesparing realiseren van 40 tot 45% ten opzichte een gaskachel. Het blijft wel een verbrandingsproces, maar je gebruikt wel materiaal dat anders alleen maar weggegooid zou worden. Dus ook hier weer een stukje hergebruik dat bijdraagt aan duurzaamheid en efficiëntie. Mooie projecten wat ons betreft.

Project Helmer BV warmteterugwinningsysteem & energiezuinige pompen

U bevindt zich hier: Referenties » Project Helmer BV warmteterugwinningsysteem & energiezuinige pompen »