Contact

Jacobs Elektro

Project Jacobs Electro | Roks Installatietechniek

Jacobs Elektro Groep is sinds 1955 een begrip in Breda en omstreken. Het familiebedrijf wordt inmiddels bestuurd door Manfred Jacobs, de derde generatie. Wat begon als een bedrijf in wit- en bruingoed en verlichting, is anno 2015 een elektrotechnisch installatiespecialist van formaat. De medewerkers draaien hun hand niet om voor ingewikkelde klussen en werken voor klanten met klinkende namen als McDonalds en Jardin. Bij een modern bedrijf, hoort een modern gebouw. Dat is er gekomen; pas geleden opende Jacobs Elektro Groep de deuren van een ruim pand dat van alle gemakken is voorzien, gelegen op bedrijventerrein Het Minervum in Breda.

Uitdaging

In de bedrijfsfilosofie van Jacobs staan mens, milieu en markt centraal. De CO2-uitstoot van het bedrijf is sterk verminderd doordat de medewerkers elektrisch rijden en bovendien werken met een intern carpoolsysteem. Door zonnepanelen voorziet Jacobs Elektro Groep in tachtig procent van de eigen energiebehoefte. Uiteraard is in het nieuwe pand in alles rekening gehouden met deze maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen.

Oplossing

Omdat LG een van de meest energiezuinige en geavanceerde klimaatsystemen in de markt levert, hoefde er eigenlijk helemaal geen keuze gemaakt te worden; er kwam maar één partij in aanmerking voor de klimaatoplossing: LG. Er werden drie luchtwarmtepompen geïnstalleerd waarmee de ruimtes in het pand apart van elkaar gekoeld of verwarmd kunnen worden; in de vergaderruimte is natuurlijk een andere temperatuurbehoefte dan in het magazijn. 

“LG past prima in 'groene' ideologie van Jacobs Elektro Groep” Manfred Jacobs - Directeur Jacobs Elektro Groep 

Voordeel

In een nieuw pand zijn alle opties nog mogelijk. LG-klimaatsystemen konden door erkende installateurs zo worden ingepast dat aan alle mogelijke wensen op energiebesparings- en comfortgebied werd voldaan. Bovendien zijn de systemen geluidsarm en mooi om te zien.
Vanuit de nieuwe locatie, worden klanten van de Jacobs Elektrogroep als vanouds bediend. Van kleine reparatiewerkzaamheden, via domoticasystemen naar complete turn-key projecten: vanuit het moderne, door LG gekoelde en verwarmde pand is het comfortabel zaken doen!

Bron: www.lgklimaat.nl/