Contact

Warmtepomp

Warmtepomp-techniek

Met een warmtepomp verwarmt u uw woning of bedrijf op een duurzame manier. In combinatie met vloerverwarming heeft een warmtepomp het voordeel dat het systeem in de zomer ook kan worden ingezet om de woning of de werkomgeving te koelen. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van aardgas en is het rendement enorm hoog. Klaar voor de toekomst!

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere. Het systeem werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Die onttrekt warmte uit de koelkast en geeft de warmte aan de achterkant aan de buitenlucht af. Een warmtepomp doet dat precies andersom. Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken - en omgekeerd.

Een warmtepomp in uw woning

Nieuwbouwwoningen mogen niet meer voorzien zijn van een gasaansluiting. Laat u uw woning zelf bouwen of gaat u grondig renoveren? Dan is dat het goede moment om te kiezen voor een warmtepomp. De experts van Roks adviseren u graag over alle mogelijkheden, waarbij ze rekening houden met de bijzonderheden van uw huis. Bijvoorbeeld met een zwembad dat verwarmd moet worden of een bedrijfsruimte in of aan uw woning.

Een warmtepomp voor uw bedrijf

Een warmtepomp kan uw bedrijf veel geld besparen en u helpen duurzaam te werken. Daarbij kunt u zelfs uw eigen bedrijfsprocessen benutten. Het gebouw verwarmen met warmte uit de serverruimte, bijvoorbeeld. Of die ruimte juist koelen met koude buitenlucht. Zulke oplossingen vragen om maatwerk en out-of-the-box denken. Precies waar we bij Roks Installatietechniek goed in zijn.

Duurzaam verwarmen

Wanneer kiest u voor een warmtepomp?

Een warmtepomp vergt een flinke investering. Kies dus voor een warmtepomp als u een nieuw pand laat bouwen of als u van plan bent nog lang in uw bedrijfspand of woning te blijven.

Voordelen warmtepomp

  • Duurzaam
  • Efficiënt
  • Toekomstbestendig

Toepassingen

Toepassingsgebieden