Warmteterugwinning

Warmteterugwinning

Om energie te besparen levert Roks Installatietechniek systemen om warmte terug te winnen. Het gaat om warmte die anders verloren gaat tijdens bijvoorbeeld het douchen of ventileren. Warmteterugwinning (afgekort WTW) betekent dat de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt, voor 95 procent weer in de toevoerlucht wordt gebruikt.

Energie besparen tijdens het douchen

Tijdens het douchen gaat er veel warmte door de afvoerleidingen verloren. Een deel hiervan kan gebruikt worden om koud water op te warmen. Dit hergebruik is met de douche WTW te realiseren. Dit levert een flinke besparing op van uw energiekosten.

Douchewisselaar

Het merk Itho heeft een douchewisselaar in zijn assortiment. Warmteterugwinning uit douchewater is een belangrijk middel om de EPC te verlagen en het douchecomfort te verhogen. De Itho douche WTW speelt hier eenvoudig op in met een rechte dunne pijp-in-pijp warmtewisselaar van ruim 2 meter. Het water dat door het doucheputje naar beneden wordt afgevoerd, stroomt door de binnenste pijp naar beneden. Het koude tapwater gaat door de buitenste pijp naar boven en wordt gedeeltelijk verwarmd door het afvoerwater. Omdat het aangevoerde water al gedeeltelijk is voorverwarmd, hoeft de boiler of de cv-ketel minder te verwarmen. Er wordt dus energie bespaard en er kan langer worden gedoucht met de tapvoorraad.

Lees hier meer over warmteterugwinning bij mechanische ventilatie.

Roks Installatietechniek gebruikt voor warmteterugwinning systemen van de volgende merken:

U bevindt zich hier: Installatietechnische diensten » Roks Installatietechniek